Hiker van de maand-Job

Onze nieuwe Hiker van de maand, Job, had een bijzondere rit. Een rit die niet aanvoelde als werk. Hij wilde zijn ervaringen graag delen. Lees hier zijn verhaal:

“Mijn naam is Job, en ik werk al zo´n 3 jaar voor Easyway. Vandaag neem ik jullie mee terug naar mijn leukste rit tot nu toe. Het begon allemaal op een dinsdag avond. Ik werd gebeld met de vraag of ik een auto naar Engeland wilden brengen, net boven Londen. Na een paar seconden nadenken dacht ik waarom niet en zei ik ja. Vervolgens werd mij uitgelegd hoe de rit eruit ging zien. Ik mocht ook overnachten in Engeland en de volgende dag een vlucht terug nemen wat als muziek in mijn oren klonk. Ik was zelf nog nooit in Engeland geweest dus naarmate de dagen vorderde kreeg ik steeds meer zin in de rit.

De auto werd vrijdag bij mij thuis bezorgd door een collega hiker. Het was helaas geen spectaculaire auto maar hij reed goed. Ik heb inmiddels wel vaker in een grote bus gereden dus dit was geen probleem.

Mijn avontuur begon op maandag. Om 03:30 ging mijn wekker en om 04:30 stapte ik in de auto. De eerste bestemming was Calais. Vanaf hier ging ik met de trein onder het water door naar Engeland. De rit verliep voorspoedig en na iets meer dan drie uur arriveerde ik in Calais. Het boarden verliep erg soepel. Het ging allemaal automatisch; je kenteken werd gescand en vervolgens werd je ticket uitgeprint en kon je doorrijden. De enige uitdaging waren de controle hokjes die zich aan de rechterkant bevonden terwijl ik aan de linkerkant achter het stuur zat.

Eenmaal in de trein was het de bedoeling dat ik in de auto bleef zitten gedurende de oversteek. Het duurde slechts 30 minuten voordat we in Engeland arriveerde. Vanaf hier hervatte ik mijn rit naar het eindadres, Hitchin. Hier begon de echte uitdaging, namelijk links rijden. Hier wen je snel aan. Na twee uur rijden arriveerde ik op mijn eindadres en heb ik de auto afgeleverd bij een tevreden klant. Dit was rond een uurtje of half één. Het hotel wat ik geboekt had bevond zich in Watford dus hier ging ik nu naar op weg met het openbaar vervoer. Ik heb nog een tussenstop in London gemaakt en hier heb ik de Big Ben bezocht en wat rondgewandeld. Uiteindelijk kwam ik aan bij het hotel. Dit was niet één of ander goedkoop hotel waar Easyway mij in gestopt had, maar een Hilton hotel! De kamer was ruim en schoon en had een mooie badkamer. Helaas waren de restaurants in de omgeving al gesloten. Gelukkig was er wel een McDonalds in de buurt waar ik nog terecht kon.

Na heerlijk geslapen te hebben kon ik terecht bij het werkelijk waar fantastische ontbijt van het Hilton! Omdat ik pas om 18:45 terug naar Nederland vloog had ik nog alle tijd om Londen verder te verkennen. Hier heb ik onder andere Buckingham Palace en Convent Garden nog bezocht. Uiteraard mocht een biertje in een Engelse pub ook niet ontbreken!

De terugreis verliep soepel. Vanuit Londen ging ik met de trein naar het vliegveld. Het was ongeveer een uurtje vliegen naar Eindhoven Airport.

Al met al was het een heel leuk avontuur wat nauwelijks als werken voelde. Alles was uitstekend geregeld door Easy Way. Er werd vooraf geld overgemaakt waarmee ik het grootste deel van de kosten kon dekken. Verder werden hotel, vliegticket, avondeten etc. allemaal betaald!

Mocht je dus ooit de kans krijgen om een auto naar het buitenland te brengen twijfel dan niet! Je zult er geen spijt van krijgen. “

Wil jij graag werken als Chauffeur of Hiker bij Easy Way? Solliciteer nu!

Contact

Easy Way
Markendaalseweg 63
4811 KA Breda

+31 (0) 76 530 74 00