Man met auto
1 minuut leestijd
22 mei 2024

Formule 1: Privéchauffeur Derk in Amerika!

Voor Easy Way ben ik al meerdere jaren werkzaam. Ik ben begonnen als hiker en vervolgens doorgegroeid naar de functie van privéchauffeur. Als privéchauffeur bij Easy Way heb ik een extra sollicitatie doorlopen om mee te kunnen naar wereldwijde Formule 1 projecten! Begin november was mijn eerste project, namelijk de Formule 1 in Austin Texas!

Samen met vijf collega’s vloog ik dinsdagochtend vanaf Amsterdam naar Houston. In Houston haalde we onze Chevrolet Suburban op, waarna we naar ons hotel in Austin reden. De twee dagen die volgden stonden in het teken van kennismaking en voorbereiding. Voor je vertrekt check je welke gasten je gaat rijden, welke bestemmingen je aandoet en welke routes je kunt rijden. Tijdens deze twee dagen bereid je deze routes voor. Zo raak je bekend met je omgeving, weet je waar het handigst kunt parkeren en weet je voorzieningen in de buurt te vinden mochten de gasten daarom vragen. ’S avonds eet je samen met je collega’s, zodat je elkaar ook beter leert kennen en nog wat ervaringen bij meer ervaren collega’s kunt ophalen. Vrijdags gaat het echt beginnen. Je haalt je gasten op bij het vliegveld en brengt ze naar hun luxueuze hotel in het centrum van de stad. ’S avonds rijd je samen met je collega’s, je gasten van en naar hun restaurant. Zaterdag en zondag zijn de langste, maar ook de leukste dagen. ’S ochtendsvroeg maakten we onze auto’s schoon, alvorens we met onze gasten naar het circuit reden. Op het moment dat je gasten van de race genieten, houd jij je auto netjes en heb je ook een moment om wat rond te lopen en een deel van de race te zien. Zo zat ik samen met een collega op de hoofdtribune, precies boven de start/finishlijn. Maandagvroeg zetten we onze laatste gasten af op het vliegveld en reden we terug naar Houston. Zelf had ik nog een halve dag over om wat van Houston te zien. Lang genoeg om even langs het NASA terrein te rijden en door downtown Houston. Daar sommige collega’s hun reis verlengde met een citytrip naar LA of New York, vloog ik dinsdagmiddag weer terug naar Amsterdam.

Al met al een hele gave week gehad in Amerika. Je leert rijden in een andere omgeving waar andere verkeersregels gelden, je spijkert je excellente dienstverlening die je gewend bent bij Easy Way bij naar een hoger niveau en je ontmoet veel collega’s met een passie voor het chauffeuren.

gerelateerde artikelen

22
05, 2024
Race track Abu Dhabi
Formule 1 in Abu Dhabi
Tijdens de Grand Prix in Abu Dhabi ben ik samen met andere Easy Way collega’s meegegaan om daar VIP’s te vervoeren.
22
05, 2024
Mercedes logo
Easy Way gaat mooie samenwerking aan met Mercedes-Benz NL
Met veel trots kunnen wij melden dat Mercedes-Benz NL een samenwerking is aangegaan met Easy Way b.v.!
22
05, 2024
Racebaan Mexico
Formule 1 USA & Mexico
'Het blijft voor mij altijd een mooie ervaring naast het werk om bij zulke mooie race evenementen en excentrieke locaties te mogen werken. Dit keer ging ik voor twee weken naar Amerika en Mexico-City.'