Racebaan Mexico
1 minuut leestijd
22 mei 2024

Formule 1 USA & Mexico

Awinash Panchu

"Het blijft voor mij altijd een mooie ervaring naast het werk om bij zulke mooie race evenementen en excentrieke locaties te mogen werken. Dit keer ging ik voor twee weken naar Amerika en Mexico-City. 
 
Circuit de Americas ligt gelegen vlakbij het mooie stadje Austin. Dit is één van de circuits waar je niet met een kleine auto kan aankomen. ‘Everything is Bigger in Texas’ is ook zeker waar, vandaar ook de de grote Ford-150 trucks. De dagen voor de race zijn wij altijd met alle Privéchauffeur collega’s de wegen aan het verkennen en oriënteren. Tijdens de racedagen zijn wij veel op het circuit met de klanten waardoor je vaak nog de mogelijkheid hebt om even de race mee te kijken, wat natuurlijk supergaaf is! Nadat wij alle ritten hebben afgerond ben ik naar Houston gereden om de auto in te leveren en verder gevlogen naar Mexico-city voor de volgende Formule 1 Grand Prix.

Ik werd wakker in super mooie chaos van de stad. Zeker richting het circuit blijkt het altijd een complete chaos te zijn. De race dagen waren erg druk, voornamelijk vanwege het verkeer, maar éénmaal op het circuit was het erg goed geregeld. Het was voor mij de eerste keer naar Mexico, dus ik vond het erg leuk om de kwalificatie te hebben gezien en zelfs op zondag bijna de hele race."

 

Jelle Thijssen

"Voor de Formule 1 van Amerika heb ik als Privéchauffeur ritten mogen verzorgen voor boardmembers en andere VIP’s. De hectiek en spanning van een raceweekend i.c.m. het hoge niveau van hospitality zorgt voor een bijzondere sfeer, zeker als je enige affiniteit hebt met autosport.

De week begint enkele dagen voor de race met verkenning van alle locaties, waarvan hotels, airport en circuit de belangrijkste zijn. Druk verkeer en vertragingen, overal moet je op voorbereid zijn. Het wordt namelijk echt spannend als de zondag nadert. Een prachtige uitdaging, met name vanwege de bijzondere locaties overal ter wereld en de veelal invloedrijke mensen die je ontmoet. Naast hard werken, is het vooral op en top genieten. Vooral door de samenwerking met collega’s die vol passie elk event weer tot een groot succes maken!"

Naast Awinash Panchu en Jelle Thijssen zijn dit keer ook Wytze Meerstra, Robin Rijlaarsdam en Dimitri Powels mee geweest naar de Formule 1 in Amerika.

gerelateerde artikelen

22
05, 2024
Race track Abu Dhabi
Formule 1 in Abu Dhabi
Tijdens de Grand Prix in Abu Dhabi ben ik samen met andere Easy Way collega’s meegegaan om daar VIP’s te vervoeren.
22
05, 2024
Man met auto
Formule 1: Privéchauffeur Derk in Amerika!
'Als privéchauffeur bij Easy Way heb ik een extra sollicitatie doorlopen om mee te kunnen naar wereldwijde Formule 1 projecten!'
22
05, 2024
Mercedes logo
Easy Way gaat mooie samenwerking aan met Mercedes-Benz NL
Met veel trots kunnen wij melden dat Mercedes-Benz NL een samenwerking is aangegaan met Easy Way b.v.!