Nieuwe instructeur, nieuwe tips!

Het winterweer komt er weer aan en dat betekent extra alertheid!

Tip 1. Zorg voor de juiste bandenspanning want door een te lage bandenspanning is je auto minder goed in staat onregelmatigheden in het wegdek op te vangen. Het aantal bar staat vaak aangegeven aan de binnenkant van de bestuurdersportier.

Tip 2.  Het slechte winterweer zorgt voor veel files en ongelukken. Zorg er voor dat je voldoende afstand houdt en ver vooruit kijkt zodat je altijd kunt anticiperen op hetgeen wat er voor jou gebeurt. Hier hanteren we de 2 seconden regel. Dit kun je simpel hanteren door bijvoorbeeld een hectometerpaaltje als vast object te beschouwen en dan kijken of je na twee seconden bij dat zelfde hectometerpaaltje bent als je voorligger. Zo houdt je voldoende afstand om de meeste situaties onder controle te hebben.

Tip 3. Belangrijk in de winter is je verlichting uiteraard. Wanneer mag je je mistlampen gebruiken? Het mist achterlicht mag je alleen gebruiken bij sneeuwval of mist waardoor het zicht minder is dan 50 meter. Gebruik bij zware regenval niet het mistachterlicht. Dit zorg alleen maar voor gevaarlijke situaties! Het mistlicht aan de voorkant mag alleen gebruikt worden als het zicht ernstig wordt belemmerd door mist, regen of sneeuwval!

Over Kevin

Sinds augustus ben ik werkzaam als instructeur bij Easy Way. Voordat ik bij Easy Way kwam werken heb ik 4,5 jaar fulltime als directiechauffeur gewerkt. Hierdoor heb ik de nodige rijervaring opgedaan en kan ik jullie adviseren over situaties in het verkeer. Graag geef ik jullie een paar tips mee voor de winterse omstandigheden tijdens jullie werkzaamheden.


Bekijk hier de tips van Kevin.

Meer weten over je collega's? Lees 
hier de verhalen!

Contact

Contact

Easy Way
Markendaalseweg 63
4811 KA Breda

+31 (0) 76 530 74 00