Tips van onze instructeur Luuk over verkeerslichten

Tips van onze instructeur Luuk

 

Deze situatie herken je vast wel: je bent lekker met je klant onderweg en je ziet in de verte dat het verkeerslicht op oranje springt. Uiteraard laat je tijdig je gas los, maar waar en hoe kun je nu het beste tot stilstand komen? Lees hieronder de tips om het zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

 

Tip 1.   

Kijk zo ver mogelijk voor je uit en anticipeer op het overige verkeer. Vervolgens ‘reserveer’ je de plaats waar je eventueel tot stilstand wilt komen. Probeer echter zo min mogelijk stil te staan en de auto te laten rollen.

 

Tip 2.   

Zie je dat er al een voertuig voor het rode verkeerslicht staat te wachten? Dan laat je het voertuig zo lang mogelijk doorrollen tot het verkeerslicht weer op groen springt. Een rollend voertuig is namelijk minder kwetsbaar. Daarnaast is het ook nog eens een stuk comfortabeler voor je klant om een ‘rollende’ start te maken.

 

Tip 3.   

Indien je tot stilstand moet komen kun je het beste gebruik maken van een zogeheten ‘baksteen-opstelling’. Dit betekent dat je het voertuig zodanig opstelt dat je klant (die rechts achterin zit) tussen twee andere stilstaande voertuigen door kan kijken. Zo voorkom je dat eventuele, nieuwsgierige medeweggebruikers de privacygevoelige informatie van je klant kunnen zien.

 


Lees hier meer over instructeur Luuk en andere collega's op onze website.

Over Luuk

Voordat Luuk bij Easy Way kwam werken, is hij tien jaar lang internationaal directiechauffeur geweest in een gepantserde Volvo S80 Executive AWD. Daarnaast is Luuk ook rijvaardigheidsinstructeur geweest bij Safety Experience Center Rosmalen. Heb jij een vraag voor Luuk? Vul dan het contactformulier in.

Contactformulier
Contact

Easy Way
Markendaalseweg 63
4811 KA Breda

+31 (0) 76 530 74 00